maandag 21 januari 2013

All you need is …

Het is alweer even terug toen de Nederlands-Griekse Alexander bij mij aan tafel schoof met zijn Braziliaanse Vivian. Op het verhaal dat zij mij vertelde zou Robert ten Brink jaloers zijn. Alex, een vriendelijke ambitieuze man ontmoette tijdens zijn studietijd in Brazilië de eveneens ambitieuze en vrolijke Vivian. Ze werden dikke vrienden maar bewaarden beiden een zekere afstand want een relatie zou een hoop gedoe geven.

Alexander werd door de familie van Vivian allerhartelijkst ontvangen en moeder Angela zorgde voor hem als voor haar eigen zoon. Tegen de tijd dat er weer afscheid genomen en Alexander terug naar Nederland moest kwamen beiden tot het besef dat ze ook haar toch wel echt leuker dan leuk vonden. Er werd gezoend, er werd nogmaals gezoend en er werd afscheid genomen, kiss and say goodbye. Niet verder gaan dacht Vivian want ik kan er niets mee.

Allebei verder met je leven op totaal verschillende continenten maar zo eenvoudig zit het leven dan ook weer niet in elkaar. Natuurlijk hielden ze contact maar beiden met het idee toch wel graag te willen blijven in eigen land omringd door eigen families. Dus de relatie mocht hoe dan ook niet intenser worden vonden ze zelf.

Vader Evangelos die zijn zoon observeerde en hem toch wel erg veel hoorde praten over de Zuid-Amerikaanse vriendin, besloot zijn Griekse romantische hart te laten spreken. Doortastend mailde hij achter Alexander's rug om naar Vivian en kocht een ticket naar Nederland voor haar. Natuurlijk was de hereniging geweldig maar er was ook direct een probleem. Want terwijl Alexander aan Vivian liet zien wat Nederland is en wie Nederlanders zijn werden ze niet meer te stoppen verliefd! En dan moet er natuurlijk nagedacht worden over een groter plan. Er werd nog wat heen en weer gereisd maar vaststond dat ze samen verder door het leven wilden.

En nu vijf jaar later zijn er heel wat bruggen genomen voordat Vivian hier kon komen wonen, studeren en gelukkig worden. Andere mensen, andere gewoonten, ander klimaat twee culturen die niet met elkaar vergelijkbaar zijn. Maar als een paal boven water staat de liefde tussen Alex en Vivian die op 12 januari kijkend vanaf de 16e etage over de Erasmusbrug van het Inntel hotel Rotterdam elkaar onvoorwaardelijk trouw beloven. De ouders pinken een traantje weg maar de stralende lach van de inmiddels al een beetje vernederlandste Vivian geeft alle vertrouwen in de toekomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten