woensdag 15 april 2015

En alles was puur

‘Sommige mensen blijven maar op je netvlies achter' hoorde ik onlangs een collega zeggen. En inderdaad zo is het ook. Het gebeurt eigenlijk relatief veel dat je bijzondere mensen ontmoet. ‘Iedereen is uniek’ hoor ik je denken en dat is ook zo! Maar toch maakt de één toch net even een diepere indruk dan de ander.

Zo ook mijn ontmoeting met Carolien en Daniel. Zo op het oog al direct een mooi stel om te zien maar daar prik ik inmiddels dwars doorheen. Het is het verhaal waar de warmte en energie uitkomt. Dit aankomend bruidspaar raakte me aan alle kanten het verhaal van hun levens de voorkeuren en keuzes, beider jeugd was op zich al heel aansprekend. Daniel die tot de leeftijd van zes jaar in Nederland en daarna een periode in Curaçao heeft gewoond. Een jongen met het uiterlijk van Curaçao, waar hij oorspronkelijk ook vandaan komt maar zich veel meer een Zeeuwse Nederlander voelde als kind. En de in Helmond geboren Carolien die zo gek op dieren was dat ze zeker dierenarts wilde worden. Uiteindelijk kwam Daniel in Nederland terug en beiden besloten, onafhankelijk van elkaar natuurlijk, geneeskunde te gaan studeren.

Ze kwamen elkaar tegen bij een sollicitatiecommissie waar Daniel deel van uitmaakte en gelijk behoorlijk onder de indruk was van deze hippe arts in spe maar natuurlijk geen voorkeuren kon uitspreken. Daarna ontmoetten ze elkaar regelmatig in de gangen van het ziekenhuis waar de onherroepelijke vonk oversloeg en de rest is geschiedenis.

Hun verhaal blonk uit in eerlijkheid en openheid. Over alle mooie dingen maar ook de minpuntjes van hun relatie mocht worden verteld. En dat is voor mij als trouwambtenaar natuurlijk een dankbaar gegeven. ‘De aanstekelijkste lach behoort Daniel toe’ vertelde Carolien en volgens Daniel was Carolien in staat hem te betoveren. Maar daarnaast vertelden ze ook in alle eerlijkheid hoe ze soms lijnrecht tegenover elkaar kunnen staan met hun meningen, gedachten en levensopvattingen.

Puur, eerlijk en zeker ook realistisch. En dat paste zo ontzettend goed in de hele setting. Want ze hadden gekozen voor Paviljoen Puur, de voormalige kustbatterij in de stelling van Amsterdam. Deze locatie paste als een jas bij deze Bohemian bruiloft.  Daarnaast waren ze in zee gegaan met Pauw weddings (Jacqueline Veldkamp ) die met de pay off ‘All those tiny little details that make your wedding unique can also drive you completely bananas’, helemaal waarmaakte waar ze voor staat, puur ontzorgen! En beter had het niet kunnen worden vastgelegd door ‘Studio Damon’ (foto’s)  en
‘A Beautiful day’ (video). Een dag met een gouden rand en alles was puur!

Deze wedding is ook gepubliceerd in ThePerfectWedding kijk op: www.theperfectwedding.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten